Sidste nyt

To Tarratarrawangas aya dm2018wangas hunde var til DcH’s DM 22.-23. september i Herning.
Bonnie Einsbor med Tarrawangas Baya, også kaldet Aya, i A-klassen og undertegnede med Busligans Yaqui i Eliteklassen.
Vi startede begge i skoven lørdag, jeg med eftersøgning og Bonnie med frit søg og halsgivning for genstand. Yaqui lavede en udmærket eftersøgning, men uden at finde genstanden.
Det koster selvfølgelig de 30 point på genstanden og derudover 12,5 point i selve eftersøgningen, så var vi ligesom færdige med at håbe på noget til dette DM.
Bonnie startede i frit søg med en hund, som åbenbart var blevet voldsomt forelsket i en hanhund fra gruppen, så hun magtede ikke at koncentrere sig om nogle ligegyldige ting, nogen havde mistet i skovbunden. De mistede halvdelen af pointene – en virkelig dårlig start for os begge.
Yaqui har i lang tid været virkelig dårlig til frit søg ved konkurrencer, så jeg havde koncentreret mig meget om netop denne øvelse de sidste 14 dage op til DM. Og det havde faktisk hjulpet rigtig meget på Yaquis koncentration og motivation – ikke fuldstændig fantastisk men langt bedre end normalt.
Bonnie og Aya lavede til gengæld den flotteste eftersøgning nogensinde til maksimumpoint.
Søndag morgen startede Bonnie og Aya med at gå DM’s flotteste A-spor og Ayas bedste spor nogensinde – igen levede hun op til alle forventninger og mere til.
Jeg selv startede med lydighed. Et par ekstra kommandoer og lidt slinger i fri ved fod, men ellers udmærket. Vi strøg videre til spor, hvor rygterne gik, at dommerne slog hårdt ned på den mindste uregelmæssighed, så jeg var forberedt på det værste.
Yaqui startede meget usikkert og gik langsomt, men det hjalp på humøret at hun fandt en genstand Det var dog ikke en overbevisende sikker præstation, men vi fik dog alligevel slæbt et 8-tal hjem for søget.
Bonnie og Aya havde lidt større udfordringer med lydigheden, mistede en sitøvelse og gruppeafdækningen, ærgerlige 20 point at sætte til som det sidste.
Det endte med en 10-ende plads til Bonnie og Aya, en 8-ende plads til Yaqui og jeg.
Og ikke mindst med sporpokalen for bedste A-spor til Bonnie og Aya.
Den pokal har Kitty også vundet engang – det ser ud til, at de gode evner går videre fra mor til datter :-)