Eddie

Eddie bor hos Ingeborg Henriksen i Kjellerup

tarrawangas eddie 3aarEddie 1½ år - et halvt år i det nye hjem
Eddie er nu 1 ½ år gammel og har levet sammen med os de sidste 6 måneder, siden jeg hentede ham hos hans tidligere ejer.

Jeg havde allerede for 4 år siden drømt om at få en Kelpie som næste hund, da min 11 år gammel Malinois tæve overlevede en blodprop uden gener, men min mand kunne ikke begejstre sig for racen, derfor blev det en Hollandsk Hyrdehund tæve.
Da jeg altid har haft 2 hunde samtidig de sidste 40 år, og pludselig efter 2 år måtte aflive min Malinois tæve, som havde fået epileptiske anfald, bliver ideen sat i værk.
Det skulle være en lidt ældre omplaceringshund, og den skulle gå sammen med vores tigerlady, som er en meget kraftfuld hund, hvor legen nogle gange kan blive lidt voldsom.
Jeg ringede til en kendt opdrætter nær mig og fik at vide at hun sjældent får en hund tilbage.
Da jeg kom sammen med Linda, DcH’s næstformand, til et møde, snakkede vi også om hundetræning og det vidste sig at hun havde fået en Kelpie fra Annette, DcH’s formand. Elpaso hedder hvalpen og Linda var meget tilfreds med den bette fyr, som også har en hyrdehund som legekammerat.
Jeg ringede til opdrætteren og fik også der at vide, at man sjældent får en Kelpie tilbage og om jeg ikke vil have en hvalp i stedet for. Jeg skulle lige tænke mig om….

14 dage senere får jeg pludselig en telefonopkald fra Annette om jeg stadigvæk var interesseret i at få en Kelpie hjem, hun havde en hanhund på 12 måneder, som skulle hjemmefra så hurtigt som muligt, da der var daglig slagsmål med familiens anden hund samt familietilvækst med en lille baby, som gjorde situationen værre.
Jeg skulle foreløbig tage hunden med hjem til mig, mens Annette ville søge efter et nyt hjem, hvis jeg ikke kunne beholde ham.
Så tog jeg turen sydpå og efter vi havde prøvet at gå en fælles gåtur med begge hunde, som gik over alle forventninger, tog jeg Eddie med hjem. Allerede her vidste jeg, at han skulle blive boende hos os, da begge hunde var så glade for hinanden og legede som jeg aldrig havde set det hos min tigerlady før.

Endelig havde jeg fået min drøm opfyldt og da jeg lige havde haft fødselsdag uden store gaver, var det dagens højdepunkt.
Da min mand kom hjem fra arbejde, blev han hjertelig hilst velkommen fra vores nye familiemedlem, så han ikke kunne lade være med at blive begejstret for den bette fyr.
Nu efter 6 måneder er glæden stadigvæk der, både hos hundene og menneskerne. Der går ikke en dag uden at hundene leger med hinanden. De sover tæt på sofaen og ellers prøver de at holde tæt kropskontakt.
Da begge vores naboer har 3 hunde hver, som går frit rundt i deres haver, tror Eddie han skal bevogte huset og alt inventar, trods at han kun kan høre dem. På gåturen bliver han lidt mopset, hvis en hanhund kommer for tæt på hans veninde, men han har lært at det kan betale sig, hvis man tager den med ro.

Jeg er så lykkelig over at have valgt at tage Eddie med hjem og har ikke fortrudt det en eneste dag.
Han er faldet så godt til i familien og er på vej til at være et naturtalent i nose work og Rally.
Jeg er rigtig spændt på hvor vores fælles vej fører hen.

Kærlig hilsen fra den lykkelige ejer
Ingeborg Henriksen

Eddie 1 år
Eddie har fået nyt hjem hos Ingeborg og ved den lejlighed har han ændret sit kaldenavn fra Vilbur til Eddie. Ingeborg har også en hollandsk hyrdehund på 4 år.
Ingeborg skriver om Eddie:
Nu er det en uge siden vi har hentet Eddie i Skanderborg, og det kører bedre med ham hver eneste dag. Centa har fuldstændig accepteret ham her hjemme.
Han har fået et nyt halsbånd og sele, og det passer ham fint og jeg kan tage det på uden at han trækker sig.
Han er kommet ud til mange nye steder siden mandag, og han suger alt til sig. Mennesker vil han gerne hilse på, men han har forstået, at det ikke er noget man bare skal gøre uden at spørge mig.
Dyr (kaniner, heste og høns) er han meget forsigtig med, men han er ikke bange for dem og når jeg siger til ham at det er i orden, snuser han meget blidt. I morgen skal vi forbi en trænings kollega med to kelpie damer og to katte. Det bliver spændende.
Til dagligt træner jeg med begge hunde til dyrlæge besøget i september, hvor han også skal røntgenfotograferes. Først viser jeg med Centa hvad han skal gøre bagefter, og kopi adfærden virker utroligt godt. Begge hunde kan belønnes ved siden af hinanden uden problemer, det viser mig, at han føler sig helt tryg ved hans store veninde.
Hver aften laver vi "Pas de deu" i gården, det vil sige en hund til venstre, en til højre og så træner vi bare løs. Sit, dæk, stå, både frem og tilbage, drejninger i forskellige retninger, det er så sjovt, og begge hunde arbejder med stor iver.
I de næste to weekender starter jeg med min Hoopers uddannelse, og begge hunde er med. Det bliver igen en fantastisk oplevelse for os, så ja der skal være gang i den hos os 😋😄
Eddie/Vilbur 4 mnd
Her går det godt. Vilbur er glad og sjov og fyldt med energi og gåpåmod. 
Vi er i fuld gang med klikker-, bur-, miljø- og køretræning. Vi prøver at forberede ham på børnefødselsdag - eller bør nok forberede børnene :-)


E-kuldet

Eddie træner en del ...