Enzo / Tego

Enzo / Tego bor hos Sofie Nielsen i Glesborg i Midtjylland

tarrawangas enzo 3aarEnzo/Tego 3 år
Tego ser ud til endelig at være kommet over sin tarmsygdom og han har udviklet sig helt vildt fysisk. I stedet for at være en ranglet unghund er han blevet en flot maskulin og kraftig hanhund. Så dejligt at se.
Enzo/Tego 1 år
Det fantastiske ved hunde er, at vi alle synes vi har den bedste. Alligevel føler jeg mig ualmindeligt heldig, at have fået så ubeskriveligt dejlig en hund som Tego - han er nemlig min bedste ven.
Når man kun er ét år, kan det godt være vanskeligt at koncentrere sig når der er andre hunde eller mennesker til stede, synes Tego, for han vil så gerne at alle skal vide hvor sød en dreng han er. Det er dog noget vi arbejder på, og det går da også fremad, for han er en eminent træningsmakker, der lynhurtigt opfanger tingene, og derfor leger vi også meget med at lære nye tricks, ud over at træne i DcH-programmet.
Når jeg synes at Tego er verdens bedste hund, er det ikke KUN fordi jeg er hans 'mor'. Han har nemlig lige været knaldhamrende syg af mave- og tarmbetændelse, og endte med at måtte være indlagt på Aarhus Dyrehospital i hele fire dage for at de kunne stabilisere ham. Det var en hård omgang med et usikkert udkomme, men ud over at have fået et langt ar på hele maven, har han også fået nye venner.
Mens jeg havde de frygteligste fire dage, hvor jeg ikke måtte se ham, havde han nemlig travlt med at charmere sig ind på en masse søde dyrlæger og veterinærsygeplejesker, der roste hans skønne sind og kampgejst til skyerne da det endelig var tid til at hente ham hjem igen. Det dér med at charmere sig ind på alle og enhver, er nemlig noget af det han er bedst til - og det siger ikke så lidt 🙂
Jeg glæder mig meget til at se hans udvikling i de kommende år, og jeg er sikker på at vi kommer til at opleve en masse sjovt.
Enzo/Tego 4 måneder
Her hos Tego og mig, går det super godt! Han er en fantastisk, livsglad lille hund, og han overrasker mig hver eneste dag, både med nye spilopper og ved at være en knaldhamrende dejlig dreng at arbejde med, uanset om det er på træningspladsen eller herhjemme. Han fanger alt lynhurtigt, og selvom jeg næsten ikke tør sige det (7-9-13), så synes jeg, at han er den nemmeste hvalp! Vi døjer ikke med hverken ulvetime eller uheldige tandsæt i gulvtæpper/dørkarme osv., og det er jo en fornøjelse 😊
Han er også uovertruffent dygtig til at være alene hjemme. Jeg filmer når han er alene, så jeg kan både høre og se at han har det rigtig godt med situationen - vi er nu oppe på 6 timer, og har ikke travlt.
Han tager verden i stiv arm, og er en charmebøf overalt han kommer, selv når det er første gang han er med i en ny forretning, et nyt miljø eller andet vi finder på.
Vi var hos dyrlægen til sidste vaccine i mandags, og han vejer nu 9.8 kg. De søde dyrlæger har kun ros til overs for ham, både hvad angår fysik og sind, men han har desværre stadig kun én testikel nede. Det tager vi som det kommer, den anden kan jo heldigvis nå at falde ned endnu.
Enzo/Tego 10 uger

Så blev det også tid til en hilsen herfra, hvor Enzo nu er døbt Tego.
Hjemturen tog han, som sagt, helt fantastisk. Han sov det meste af tiden, og når han var vågen lå han bare og hyggede sig og fulgte med, uden den mindste brok. En ren fornøjelse, på trods af den lange tur hjem.
Sidenhen har vi haft ‘snuden’ i lidt af hvert. Vores første tur på træningspladsen var en stor succes, da vi blev mødt af super positive, rummelige trænere, der prioriterer at give hvalpen al den plads og tid den har brug for. Vi har også både været på gågaden, stranden, og hilst på andre dyr, lige fra heste og katte til en skilpadde, og den lille fyr tager alt i stiv arm! Han er også så godt som renlig, ligesom han er rigtig dygtig til at sove om natten - man kan virkelig mærke, at han har fået den aller bedste start på livet 😊
Idag har vi desuden været på besøg hos Susanne og onkel Calvin. Det var så sjovt at se de to sammen! Tego synes godt nok at Calvin var liiidt vild, ligesom Calvin ikke helt kunne forstå, at Tego ikke bare var parat til at spæne rundt og lege. Med tiden skal de to nok blive rigtig gode venner 😄
Tusind tak for en helt fantastisk, livsglad lille ballademagerhvalp 😍

E-kuldet

Australsk kelpie Teg...