Hvalpe 2023

28. september - 12 dage gamle


27. september - 11 dage gamle
Nu sker der nærmest noget nyt hver dag i hvalpekassen. Hvalpene er vågne også når de ikke spiser, de er stadig blinde og døve, men de prøver at komme på benene og de møver lidt med hinanden.
De er ikke vågne så længe ad gangen, men det skal nok komme.
Hvalpen med mørkegrønt halsbånd har fået brunt halsbånd i stedet. De to grønne var svære at se forskel på i video og på billeder.

23. september - 1 uge gamle
Her på kennelen får hvalpene halsbånd på, når de vejer 700 gram. 2 gange før, har 3 hvalpe nået denne vægt på 1 uge, men i dette kuld er alle 6 nået over 700 gram, 2 af dem er endda nået op over 800 gram.
Det er det vildeste kuld hvalpe - de er 100% fokuseret på én ting - spise!
Brownie spiser som en havnearbejder, men hun ser stadig ok ud og hun kan tilsyneladende følge med med mælk endnu. Hun er rigtig glad for sine hvalpe og ligger rigtig meget ude ved dem. Ikke altid i kassen, for hvis hun bliver opdaget, så er der straks en eller flere hvalpe der finder frem til mælkekilderne.

  

19. september - 3 dage gamle
Hvalpene spiser og spiser og de tager vildt meget på. De har åbenbart besluttet sig til, at de skal blive store og tykke så hurtigt som muligt :-) Brownie har det godt, hun kan følge med at levere de mængder mælk, som hvalpene kræver.
Det hele går bedre og bedre for hver dag og det er fornøjelse at sidde ved hvalpekassen og hygge med alle hundene.17. september - 1 dage gamle


16. september: 6 hvalpe født

Efter en meget lang opblokningsfase fødte Brownie 6 hvalpe på 4 timer lørdag den 16. september.
H-kuldet er nu officielt 5 hanner og 1 tæve.
Hvalpene er rigtig store fra fødslen og de var alle i fuld gang med det samme. En nyfødt hvalp skal kun have ét mål - at finde en pat og spise. Og det levede alle 6 hvalpe op til i allerhøjeste grad.
Det er nogle af de mest livskraftige hvalpe, jeg har set. Alle hvalpe var klar til livet og skulle bare i gang med at die deres mor med det samme. Flere af dem sprællede og vred sig i fosterhinderne for at komme ud.
Efter 5 super friske hanner og en lidt længere pause kom der til sidst en enkelt tæve hvalp – og hun var mindst lige så frisk som hannerne.


14. september - 2 dage før fødslen
brownie dag59
31. august
Nu er der omkring 2½ uge til forventet fødsel og Brownie er blevet lidt massiv omkring maven. 
Hun er frisk og glad og spiser godt, så alt er godt.
brownie 46dage 1   

17. august
Brownie er blevet scannet og dyrlægen kunne se 5, måske 6 hvalpe, så nu er den god nok :-)
Det bliver spændende 4 uger frem til fødslen.
 
17. juli
Så er Brownie blevet insemineret med frostsæd fra Didaktic's Ray Ban.
Alt gik som det skulle, så nu er det bare at krydse fingre for, at der er lavet en lille flok kelpier - klar til at se verden midt i september.

Juli
Brownie er gået i løbetid her i starten af juli måned, så om alt går vel, så skulle der gerne blive født et kuld skønne kelpiehvalpe midt i september.

brownie  didaktics ray ban 0

Mor bliver Outbacklightnings Beasty Brownie.
Brownie er en meget hurtig kelpie, både hurtige ben og hurtig i hovedet. Hun kan godt være noget sensitiv, men har efterhånden lært at tage tingene som de kommer.
Brownie gik i DcH's A-klasse i 2022 og er rykket op i Eliteklassen pr. 2023.
Brownie er Dansk udstillingschampion.
Brownie er mor til Tarrawangas G-kuld fra april 2021. Se G-kuldets side her
Se Brownies side her

Far til kuldet bliver Didaktic's Ray Ban, en skøn sort hanhund på 4 år, som bor i Tampere i Finland.
Ray Ban eller Teukka, som er hans kaldenavn er en glad og frisk hund, meget glad for at træne og meget arbejdsvillig og hurtig.
Teukka træner og konkurrerer først og fremmest i agility.
Teukka er finsk udstillingschampion.
Teukka har et kuld hvalpe i Finland fra december 2022.
Se meget mere om Teukka her eller via linket nederst på siden.

stambog hkuldet

Teukka – Didaktic’s Ray Ban – er en 4 år gammel sort kelpie han, som bor hos Noora Harjula og hendes familie i Tampere i Finland. Noora skriver om Teukka: Teukka er en meget åben og livlig hanhund. H...