Brownie

DKCH OUTBACKLIGHTNINGS BEASTY BROWNIE
Min 8. hund: australsk kelpie, tæve
Født 9.3.2017
outbacklightnings beasty brownie banner
2023
Brownie bor nu hos en pensionist, hvor hun nyder livet og slapper af.
Brownie og jeg er ikke et godt match, vores personligheder passer bare ikke sammen, så jeg har med blødende hjerte fundet et nyt hjem til hende. 
2022 - Brownie starter i konkurrencer i A-klassen
Sæsonen er startet i marts måned med et superfint resultat til første konkurrence. I løbet af 2022 har Brownie fået nogle fine resultater til konkurrencer i A-klassen. Hun går virkelig gode spor og er rigtig dygtig til eftersøgning. 
Brownie var udtaget til DcH's DM og er fra 2023 oprykket til Eliteklassen.
2021 - Brownie skal have sit første kuld
Brownie har nu startet sin anden sæson som A-hund, men først og fremmest skal hun have sit første kuld hvalpe. Så det med konkurrencer bliver nok ikke til så meget i år.
Til gengæld er det gået rigtig fint med Brownies hvalpe. En fin fødsel med 8 skønne hvalpe som resultat. Hvalpene har alle fået gode hjem og ser ud til at trives. 
Brownie har også været til hyrdeprøve og har bestået i den mindste klasse.
2020 - Dansk udstillingschampion
Brownie er stillet i brugsklasse og har fået sit tredje certifikat og er dermed dansk udstillingschampion, DKCH.  
2019 - Brownie er 2 år og "rigtig" B-hund

Endelig kom vi så langt, at Brownie er blevet klar til konkurrence i DcH's B-klasse. Vi har været ude 3 gange her i foråret 2019 og det er blevet til 3 resultater med oprykningspoint. Ingen af de tre konkurrencer dog uden at miste en eller flere øvelser, så hvis det en dag lykkes at få det hele med, så bliver det fint.
Brownie er startet med noget hyrdetræning og det er i hvert fald helt sikkert, at hun har instinkt for det. Hun er helt vild med det og kører de der får rundt. Måske ikke så nem at styre endnu :-)

Outbacklightnings Beasty Brownie er født den 9. marts 2017 på kennel Outbacklightning i Moers nær Duisburg i Tyskland.

Efter en lang køretur hjem ankom hun på kennel Tarrawangas den 5. maj.
Hun faldt hurtigt til og blev taget godt imod af de andre hunde.
Hun er en super frisk og glad hvalp med fuld fart på. Hun har et højt aktivitetsniveau og er altid i gang med aktiviteter.
Nu er Brownie blevet et år gammel og hun har haft et omskifteligt år. Hun har haft store problemer med, at hendes bækken har været låst og hun har været til kiropraktor en del gange. Tiden er gået med at lave øvelser for at styrke hendes muskler omkring bækkenet, så hun ikke har smerter. Det er gået ganske godt med det, men det har taget en del fokus fra træningen af "almindelige" hundeting. Efterhånden har vi fået gang i træningen med B-klassens øvelser, så nu begynder det at gå fremad.
Her i sommeren 2018 har Brownie været på B-hold på Vandelkurset og det har hun klaret rigtig flot. Vi er langt fra klar til konkurrence endnu, men de fleste øvelser begynder da at ligne noget. Især rundering var Brownie god til - på hendes niveau naturligvis, men altid med en fast standhals på figuranten og stor glæde ved belønningen - en lækker pivebold.
Brownie er efterhånden blevet 1½ år her i 2018 og det virker som om, hun endelig er sluppet af med alle smerter omkring hendes bækken. Hun er selvfølgelig ikke helt alderssvarende i udvikling mentalt pga. alle de problemer, der har været, men hun er ved at komme efter det.
Temperament
Brownie er en super glad og meget kærlig hund, der elsker at træne og lege. Hun er stadig (sept. 2018) lidt mærket af en vanskelig barndom med mange smerter og er stadig lidt forsigtig med nogle ting. Hun er forsigtig med store hunde og nogle mennesker vælger hun fra, men i store træk tror jeg, at hun er ved at komme sig efter barndommens smerte traumer.
Hun vil rigtig gerne træne og hun elsker at løbe stærkt - meget gerne med hovedet under armen. Hun elsker sine venner højt og viser det gerne med en meget intens hoppen.
Sundhed
Brownies bækken var låst helt fast, da hun kom her og hun har fået en del kiropraktorbehandlinger for at løse op på problemet. Det har virket efter hensigten og sammen med en masse gymnastikøvelser og svømmetræning har det gjort Brownie smertefri.
Brownie har fået røntgenfotograferet hofter og albuer med flg. resultat:
HD = A
AD = 0
Brownie er målt til 47 cm i højden ved en officiel eksteriørbeskrivelse i Sverige den 25.5.2019.
I 2023 har Brownie fået lavet en DNA test hos Dog Breeding Science i Australien.
Brownie DNA

Kopets Red & Tan DarwinDarwin er født i Sverige den 9.8.2011. Darwin er red and tan og er 49 cm høj.Darwin er tysk, polsk og international champion.Darwin bor i Tjekkiet på kennel Muratori, hvor han h...

Magic March KelpiebrinkMagic March Kelpiebrink er født den 24.3.2012 på kennel Kelpiebrink i Holland.Hun er chokoladebrun og er 48 cm høj.Hun er undersøgt for følgende:HD: freiED: freiAugen: freiHerz:...