E-kuldet

E-kuldet født 31. juli 2019

tarrawangas ekuld
August 2020 - E-kuldet 1 år gamle


Ecki
Ecki er 14 kg og 49-50 cm ren krudt og kærlighed. Hun er lige blevet enebarn og nyder ALT opmærksomhed. Hendes bedste legekammerat er en Golden han, der er 1 dag ældre end hende.
Hun er blevet et rigtigt badedyr, som trækker for vildt for at komme en tur i vandet.
Hvad træning angår er det lidt blandet. Hun er en knag til spor og felt. Eftersøgning i skov er også blandt favoritterne når hun lige har set figuranterne an. Derimod går det lidt trægt med stuedressur (det kniber med koncentrationen) men det går fremad.
Hun har brug for både mental og fysisk træning dagligt for at trives optimalt.
Hun er simpelthen det dejligste lille væsen man kan tænke sig. Kærlig og mild.

Eddie
Eddie har fået nyt hjem hos Ingeborg og ved den lejlighed har han ændret sit kaldenavn fra Vilbur til Eddie. Ingeborg har også en hollandsk hyrdehund på 4 år.
Ingeborg skriver om Eddie:
Nu er det en uge siden vi har hentet Eddie i Skanderborg, og det kører bedre med ham hver eneste dag. Centa har fuldstændig accepteret ham her hjemme.
Han har fået et nyt halsbånd og sele, og det passer ham fint og jeg kan tage det på uden at han trækker sig.
Han er kommet ud til mange nye steder siden mandag, og han suger alt til sig. Mennesker vil han gerne hilse på, men han har forstået, at det ikke er noget man bare skal gøre uden at spørge mig.
Dyr (kaniner, heste og høns) er han meget forsigtig med, men han er ikke bange for dem og når jeg siger til ham at det er i orden, snuser han meget blidt. I morgen skal vi forbi en trænings kollega med to kelpie damer og to katte. Det bliver spændende.
Til dagligt træner jeg med begge hunde til dyrlæge besøget i september, hvor han også skal røntgenfotograferes. Først viser jeg med Centa hvad han skal gøre bagefter, og kopi adfærden virker utroligt godt. Begge hunde kan belønnes ved siden af hinanden uden problemer, det viser mig, at han føler sig helt tryg ved hans store veninde.
Hver aften laver vi "Pas de deu" i gården, det vil sige en hund til venstre, en til højre og så træner vi bare løs. Sit, dæk, stå, både frem og tilbage, drejninger i forskellige retninger, det er så sjovt, og begge hunde arbejder med stor iver.
I de næste to weekender starter jeg med min Hoopers uddannelse, og begge hunde er med. Det bliver igen en fantastisk oplevelse for os, så ja der skal være gang i den hos os 😋😄

Eicko/Bjørn
Tiden er fløjet afsted; Bjørn fylder 1 år i overmorgen, og det betyder jo at vi har haft ham i 10 måneder! Men det har så sandelig også været en begivenhedsrig tid, som vi har nydt i fulde drag.
Med sit snart ene år har Bjørn masser af personlighed. Der sker meget med ham i øjeblikket. Han er et rigtig dejligt familiemedlem og ven for mig, som tilbringer meget tid sammen med ham hver dag på ture og med hyrdetræning.
Vi har ikke små børn i huset, men han passer på dem når vi har besøg, og går lige bag ved dem når vi går tur.
Han har igennem nogen tid været meget opmærksom, når vi møder andre hunde i snor og skal have støtte; i andre situationer leger han og nyder til fulde alle andre hundes selskab og kontakt og har mange gode legekammerater.
Bjørn er (ikke overraskende) fuld af energi og elsker at sprinte. Han benytter enhver  mulighed for at tage sig en spurterunde og elsker når andre hunde vil lege løbeleg og helst løbe efter ham.
Det går rigtig godt med vores hyrdetræning. Bjørn har fundet ud af at det ikke gælder om at have fart på hele tiden, og jeg bliver også selv bedre til at forstå hvad det drejer sig om, så vi kan hjælpe hinanden. Vi træner i øjeblikket med fårene en til to gange om ugen.

Eisha
Vi er rigtig glade for Eisha og har vedlagt foto fra fødselsdagen i Ålborg, hvor hun prøvede at få vores datters hund ud at lege, men uden held, da den var udkørt.
Eisha er en rigtig glad og energisk hund, som elsker at løbe stærkt med andre hunde på den daglige kontakttime om eftermiddagen eller de daglige ture til området med strand, klitter, marker og højt græs.
Hun er i rigtig god kontakt med os, når hun ikke er i snor og elsker leg, hvor vi deler os og gemmer os, så hun løber mellem gemmesteder, og er helt klar over, når hun skal i snor.
Eisha er vældig god til at spotte om andre hunde eller mennesker er interesseret i kontakt.
Vi går fortsat til træning hos DcH Skælskør, som hun synes godt om, og hvor hun ser frem til belønning med kogte og derpå ovntørrede leverstykker.
I dag er hun til HD-fotografering og vi regner med et godt resultat.

Eleanor
Det er helt vildt at Eleanor allerede bliver 1 år idag, tiden er bare gået stærkt.
Jeg er så taknemlig for at jeg fik lov at få Eleanor. Hun er den sødeste, blide, kærlige, men også bestemte lille dame. Hun er pt. 17,6 kg ren lækkerhed❤
Vi går til træning på unghunde hold i DcH, hvor vi næsten lige er startet efter endt hvalpehold. (Alt blev jo ændret og rykket pga. Covid). 
I næste uge skal vi ligeledes starte på agility hold, det glæder vi os til at prøve. Vi er også igang med et 3 dages kursus i tricks, Eleanor ELSKER at lære nye ting😃
Eleanor er med mig over alt og alle vegne, hvor hun kan komme med og hun elsker det.
Eleanor har lært sig selv at åbne døre, både dem der åbnes indad og udad. Hun ved lige præcis hvor på håndtaget hun skal sætte poterne🙈. Det er vi ikke helt enige om er en god ide, men hun vil bare så gerne være sammen med alle og man skal jo nødig gå glip af noget🤭
Vi bor jo på landet med flere forskellige dyr heste, æsler, høns og katte, som Eleanor er med ude ved og hun er super god til at passe på dem. Rundt om os har vi dejlige åbne marker til gode ture og træning.
Vi bor få minutters kørsel fra Løkken, så der går turene tit til stranden og det er god socialisering når der er turister. Men Eleanor er ikke fan af vand og vil helst bare gerne gå på stranden og hygge sig, men mon ikke det kommer.
Hun er super god til at køre i bil, hun lægger sig bare ned og slapper af og kan sagtens ligge med døren åben uden hun reagerer på lydene udenfor. Det er så skønt at jeg ved hun opfører sig pænt og derved kan have hende med mig rundt mange steder.

Ellie
Ellie er en 1-årig tæve med masser af glæde og energi. Hun elsker at træne, løbe stærkt og lege generelt.
Hun er glad for alle mennesker, børn og alle slags hunde.
Hun er utrolig køn, og et rigtigt puttedyr, hun elsker at ligge i sofaen, helst helt op ad én og blive nusset. Hun leger meget med vores 2 børn på 1 og 5 år, og er altid med på den værste. Men den bedste i hendes verden er sin mor Cheetah. Hun elsker at lege med hende, drille hende, bide hende lidt i ørerne, når hun ikke gider, og stjæler gerne hendes legetøj, hvilket hun næsten altid kommer afsted med.
Hun har gået på hvalpehold i DcH Helsingør, hun har trænet nosework, dog ikke på lavendel endnu, men finder hver en godbid man gemmer, både oppe og nede. Og så har hun gået til agility i ca. 3 mdr., og skal fortsætte igen efter sommerferien. Det elsker hun også. Hun har så meget fart på, at jeg slet ikke kan følge med på banen.
Hun er den fedeste træningsmakker, og det ærgrer mig, at det ikke er mig, der skal føre hende frem i livet, for jeg tror, at hun kan komme virkelig langt lige meget hvilken træningsform man vælger. Mange kelpier kan godt blive en anelse trykket, hvis føreren bliver irriteret, men det gør hun ikke. Hun tager alting i stiv arm.
Ellie har aldrig prøvet at være helt alene hjemme, da hun altid er sammen med sin mor, men når hun er det, og der absolut ingen problemer, hun hverken gør eller ødelægger ting, man skal dog ikke lade spiselige ting stående fremme på køkken bordet, så kan hun godt finde på at stjæle det, men det har hun nok fra sin mor.
Vi har en bamse hængende i en elastiksnor i loftet, og det absolut hendes ynglings legetøj. Så hvis hun har lidt energi, hun skal af med, angriber hun bamsen, og leger med den i stedet for at ødelægge ting.

Elpaso
Elpaso, er stadig en rigtig ballademager. Vi har bogreolen og reolen med LP plader spærret af med hønsenet, da han stadig kan finde på at stjæle noget at tygge på.
Det bliver dog gradvist bedre, og der er begyndt at være mere ro herhjemme.
Han tegner sig rigtig fint på træningspladsen, selvom der for tiden er teenager uro i hjernen. Han har forstået principperne med spor og frit søg, så nu er det bare rutinen og sikkerheden der mangler.
Elpaso kan ligeledes stuedresuren, hvis der ikke lige er noget andet spændende at kigge på. Han bliver heldigvis altid hos mig og søger ikke kontakt med de andre hunde.
Runderingstræning har været COVID-19 ramt, men mon ikke vi kan komme igang igen her efter sommerferien. Vi skulle jo gerne være konkurrenceklar i 2021.

Enzo/Tego
Det fantastiske ved hunde er, at vi alle synes vi har den bedste. Alligevel føler jeg mig ualmindeligt heldig, at have fået så ubeskriveligt dejlig en hund som Tego - han er nemlig min bedste ven.
Når man kun er ét år, kan det godt være vanskeligt at koncentrere sig når der er andre hunde eller mennesker til stede, synes Tego, for han vil så gerne at alle skal vide hvor sød en dreng han er. Det er dog noget vi arbejder på, og det går da også fremad, for han er en eminent træningsmakker, der lynhurtigt opfanger tingene, og derfor leger vi også meget med at lære nye tricks, ud over at træne i DcH-programmet.
Når jeg synes at Tego er verdens bedste hund, er det ikke KUN fordi jeg er hans 'mor'. Han har nemlig lige været knaldhamrende syg af mave- og tarmbetændelse, og endte med at måtte være indlagt på Aarhus Dyrehospital i hele fire dage for at de kunne stabilisere ham. Det var en hård omgang med et usikkert udkomme, men ud over at have fået et langt ar på hele maven, har han også fået nye venner.
Mens jeg havde de frygteligste fire dage, hvor jeg ikke måtte se ham, havde han nemlig travlt med at charmere sig ind på en masse søde dyrlæger og veterinærsygeplejesker, der roste hans skønne sind og kampgejst til skyerne da det endelig var tid til at hente ham hjem igen. Det dér med at charmere sig ind på alle og enhver, er nemlig noget af det han er bedst til - og det siger ikke så lidt 🙂
Jeg glæder mig meget til at se hans udvikling i de kommende år, og jeg er sikker på at vi kommer til at opleve en masse sjovt.

29. september 2019 - alle hvalpe er solgt

I dag rejste Elpaso til Skanderborg som den sidste. Det var både vemodigt og dejligt at sige farvel til sidstemanden.
Det er en kæmpe oplevelse at have hvalpe - det er sjovt, skønt og hårdt arbejde. Belønningen er at se dem alle tage afsted til søde mennesker, der glæder sig til at få deres nye hvalp med hjem.
Held og lykke til alle :-)  

tarrawangas ekuld
24. september: 8 uger gamle -
sidste video med dem alle
Hvalpene leger rigtig meget i den nye udvidede hvalpegård og de er rigtig glade for gyngen, som de har fået hængt op. De elsker jo alt nyt, så hvis man kommer med noget til dem, så bliver det straks overfaldet og gennemgået grundigt (læs: bidt i og snuppet).
To af hvalpene, Eisha og Eleanor er rejst hhv. til Jyderup og Børglum og i morgen rejser Ellie, hun tager mor Cheetah med sig til Humlebæk.
Hvalpene er på udflugt i haven hver dag og de bliver mere og mere frække og ligeglade med, om jeg kalder på dem. De har ellers været så søde og kommet løbende, hver gang jeg har kaldt på dem. Men det er slut nu. Nu virker det kun, når jeg står med madskålene i hånden.
 

17. september: 7 uger gamle - nu er vi snart klar til at rejse
Mor Cheetah har bestemt, at nu er hvalpene for store til at hænge mere i hendes patter, så nu er det slut med mælk. Det betyder så, at hun nærmest ikke er sammen med dem mer, så på med dragten igen. Så er patterne dækket til og hvalpene opgiver efter en tid. Så kan hun være sammen med dem, når vi er ude. Hvalpene er super glade for mennesker, som man kan se på dagens video. De bare ELSKER, når der kommer besøg.
De er blevet chipmærket og på fredag skal de til dyrlægen og vaccineres og sundhedstjekkes, så er alle formalia på plads og de er klar til at rejse. 3 rejser på tirsdag og 4 i den følgenden weekend.
Elpaso med det blå halsbånd venter stadig på en ven, der vil have ham og træne med ham.

10. september: 6 uger gamle - se hvad vi kan!
Hvalpene er blevet rigtig glade for at være udenfor, nu hvor de har fået en indhegning på græsplænen ved siden af hvalpegården på terrassen. Men 2 dage med regn i går og i dag har været hårde for dem (og for mig). De kan fint tage, at jorden er våd, men regn - det kan de godt nok ikke lide. Men en hel dag indenfor - hold da op, det var en lang dag. Hvalpene syntes også, det var træls, men de tog det nu det meget pænt.
Hvalpene er blevet rigtig gode til at lege med deres legetøj - ikke mindst hvis flere kan dele :-)

3. september: hvalpene er 5 uger gamle
5 uger - er der noget vi ikke kan? Ja det er der nok, men de kan godt nok mange ting nu hvalpene. De spiser mere og mere mad serveret af mig og deres mor er ikke just lykkelig for at uddele mælk. Der er mange, de er vilde og der har munde fuld af tænder.

Tjek det lille galleri her med portrætter af de 5 uger gamle hvalpe. Her er flyveører i forskellige stadier og supersøde hvalpefjæs.

1. september: nu går det løs med legetøj
Hvalpene er snart 5 uger gamle og nu er de rigtig begyndt at lege med deres legetøj. Her i eftermiddag, da de havde taget en ordentlig middagslur, var de allesammen i gang med at lege med de forskellige tøjdyr og andre sjove ting. Fleecetov hængt op i en elastik er også ved at være populært.
Se de søde billeder herunder - hvalpene er virkelig nuttede nu :-)
 

27. august: 4 uger gamle
4 uger og en flok glade og skønne hvalpe. De har været udenfor i den lille hvalpegård i et par dage nu og de spiser selv dejlig blendet mad. Vi har allerede haft besøg af flere forskellige både voksne og børn og hvalpene er blevet krammet og kløet på maverne. 
 

24. august: nu kan hvalpene spise selv - og de gør det gerne :-)
Hvalpene har lært at spise selv på rekordtid. De sviner ikke så meget som andre før dem, meen man kan godt fornemme, når der er blevet spist mad.
Alle hvalpe stortrives og de leger rigtig meget med hinanden nu. De kan gø, pibe, knurre, skrige og lave andre rigtige hundelyde. Jeg tror, de synes, det er spændende med alle de lyde de selv kan frembringe.
Der har været flere gæster på besøg allerede og hvalpene er ved at blive rigtig gode til at kramme. 


20. august: 3 uger gamle
tarrawangas e 3uger 
   
Nu kan hvalpene snart fylde en kurv ud, så store er de blevet.
Ja det går bare så stærkt med sådan nogle hvalpe. Se selv videoen her, hvor meget de allerede kan nu. 
 

15. august - nu med øjne
Se nu her, hvor søde hvalpene ser ud, når de har fået åbnet øjnene. De kan endnu ikke se, men det kommer snart.
De elsker deres mor, især når hun er sød og giver mælk til alle. Cheetah synes, at hvalpene er store nu, så nu vil hun helst sidde op og give mælk.
 

13. august: 2 uger gamle
2 uger gamle, øjnene er begyndt at åbne sig og hvalpene kan futte rundt i kassen i ret god fart. Ind i mellem kan man se luft mellem maven og tæppet, så de får flere og flere kræfter.
De er også mere vågne. De sover ikke med det samme, når de har spist, men er vågne lidt.
Pigerne er orange, gul, brun og lilla. Drengene er sort, blå, grøn og grå.
 

6.august: 1 uge gamle

Nu er hvalpene blevet en hel uge gamle - de kan spise og sove til den helt store guldmedalje. Cheetah er bare sådan en god mor, hun er i kassen næsten hele tiden og fodrer de små og passer dem efter alle kunstens regler.
 
31. juli: Så blev hvalpene født!
8 skønne livlige hvalpe er blevet født mellem kl. 01.43 og 08.25. En lang nat og hårdt arbejde for Cheetah, men når resultatet er så fint, så er det det hele værd. 4 tæver og 4 hanner blev det til.
Cheetah er sådan en god mor, hun har klaret alt til perfektion. Dog måtte dyrlægen lige ind over at få den første (store) hvalp født, men derfra har hun klaret alt selv. Hun er så glad for sine hvalpe og de spiser bare hele tiden. Så de skal nok blive til noget :-)
3 hanner er endnu ikke reserveret, så henvend dig endelig, hvis du er interesseret :-)
- kontakt 
tarrawangas cheetah 8hvalpe
26. juli:
Cheetah er blevet røntgenfotograferet i dag og det viser sig, at der er 8 hvalpe i den store mave. Cheetah har nu taget 5,5 kg på og hun synes, det er rigtig træls med varmen.
Cheetah 1ugefoerll

19. juli: 
Cheetah er blevet rigtig tyk og stor. Hun har taget næsten 4 kg på og der er stadig 14 dage tilbage til forventet fødsel. Det bliver godt nok spændende at se, hvor mange hvalpe der er :-)
Cheetah er glad og frisk, men ikke mere så begejstret for at løbe stærkt.
cheetah 14dage
28. juni:
Cheetah er blevet scannet og der er HVALPE :-). Mindst 4 siger dyrlægen, men der er sikkert flere.
Så nu er det bare at vente til de første dage i august, hvor fødslen forventes.
31. maj: Tarrawangas Cheetah og Meabbies Brasse er blevet parret, så nu er det bare at vente. Om alt går vel, så bliver der født et kuld skønne hvalpe på kennel Tarrawangas i de første dage af august. Hvalpene vil være 8 uger sidst i september måned.

Læs mere om hvalpeliv på kennel Tarrawangas her
Moderen
Cheetah er en glad og venlig hund, som fungerer godt både som familiehund og træningskammerat.
Hun har en fin mentaltest, som er taget i Sverige og hun er generelt en fin hund.
Cheetah er nu 3½ år gammel og hun er sund og rask. Hun er røntgenfotograferet HD = A og AD = 0, dvs. de fineste hofter og albuer. Hun har lige fået ultralydsscannet sit hjerte og der er ingen problemer med det.
Cheetah træner i DcH's A-klasse og skulle egentlig være klar til konkurrence her i 2019, men grundet førerens graviditet og forhåbentlig efterfølgende Cheetahs, så bliver det udskudt til 2020.
Læs meget mere om Cheetah her
Faderen
Meabbies Brasse hedder den udvalgte far. Han er 5½ år gammel og bor i Skurup, Sverige. Han træner både spor og eftersøgning i Eliteklassen samt lydighed i klasse 2. Brasse er udstillet med excellent og cert, så han ser også godt ud :-)
Jeg har mødt Brasse en regnvejrsdag med tung tøsne, hvor han viste noget lydighed, så godt som det kunne blive under de forhold.
Brasse er røntgenfotograferet HD=A og AD=0, dvs de fineste hofter og albuer. Han har også lige fået ultralydsscannet sit hjerte og der er ingen problemer der.
Brasse er en super dejlig hund, glad og venlig, fokuseret når han træner og venlig og omgængelig over for andre hunde.
Læs meget mere om Brasse her
Vil du vide mere
Hvis du er interesseret i at høre mere om kelpier eller måske kunne tænke dig en hvalp, så er du velkommen til at henvende dig.
Skriv til mig her

E-kuldet