Auskelp Ned Kelly

AUCH DKCH EUW23 AUSKELP NED KELLY
Min 9. hund: australsk kelpie, han
Født 19.1.2017.
Kommet til Danmark 6. juni 2018
ned banner
2024 Ned er blevet voksen
Ned er nu 7 år og er blevet en rigtig voksen hanhund.
Han er glad og frisk og har en stærk udstråling.
Ned har trænet en del i DcH's A-klasse og nordisk spor (spor i skoven) og han er som altid glad for at træne og løbe og hygge med sine mennesker.
Andre hanhunde bliver dog aldrig noget for ham. 
2021 en flot konkurrencesæson
Ned har haft en lang indkøring omkring træning, da han jo var helt utrænet, da han kom til Danmark. 2021 blev hans første rigtige konkurrencesæson i B-klassen i DcH.
Han har fået rigtig mange fine point og har arbejdet rigtig godt til konkurrence. Han er en stabil hund, når han først har fået lært øvelserne, så laver han sjældent fejl og det er jo meget godt for en konkurrencehund.
Ned er en rigtig hanhund med en stærk udstråling, som både tæver og hanner lægger mærke til. Han er en skøn social og glad hund overfor mennesker, og han elsker at hilse på alle mennesker.
Han er knap så glad for andre hanhunde, men sådan er det jo at være en surfer-fyr fra downunder, som gerne fortæller at han er den bedste. 
Ned er blevet voksen
Juni 2019 - Ned er nu 2½ år gammel og vel ved at være en voksen mand. Han er blevet en rigtig flot fyr - gode bevægelser, flot krop, lækker pels m.m.m. - måske er hans næse lidt lang, det er deri hvert fald et par dommere, der har ment. 
Jeg er nu ret ligeglad for jeg synes, han har udviklet sig rigtig fint. Han har en god psyke, tager tingene, som de kommer i de fleste tilfælde og han virker ret tilfreds med livet i vores lille flok. 
Brownie har lige været i løbetid og lige der var han nu ikke særlig ligevægtig. Det er så der, man skal huske, hvorfor han er kommet til Danmark - og lad mig bare sige det - jeg tror, han er parat til at gøre sin pligt :-)
Jeg har ikke fået trænet så meget med ham, som jeg gerne ville, men jeg kan se, at han stille og roligt udvikler sig og får mere og mere med af øvelserne.    
4 måneder i Danmark

Ned har nu været i Danmark i 4 måneder og han er faldet rigtig godt til i sin nye flok. Han kan absolut bedst lide Brownie, for hun er ikke så stærk som Yaqui, så hende kan han bedre køre lidt rundt med.
Jeg har trænet med Ned siden han kom, men har taget mig rigtig god tid til tingene. Han har stille og roligt lært mere og mere og er efterhånden blevet ganske god til flere øvelser, som du kan se på videoen (se ude til højre).
Ned kan også gå spor. Det har taget noget tid for ham at forstå, at man kan bruge sin næse i træningsmæssig sammenhæng, men han er faktisk blevet helt god til det. Han er i hvert fald meget glad for at gå spor.Ned er meget glad for at træne og lære nye ting og jeg kan sagtens mærke, når han ikke har lavet nok aktiviteter, for så begynder han at blive lidt slem.
Ned har åbenbart ikke været så vant til at løbe løs, men efterhånden er han blevet ret god til at komme, når jeg kalder. Men når han ikke er tilfreds med aktivitets niveauet, så er jeg ikke i tvivl, for så begynder han at løbe længere væk og høre dårligt.
Ned er en rigtig god svømmer og han er meget glad for at svømme sammen med de andre to hunde og det har de gjort rigtig meget her i den varme sommer og det lune efterår. Det er desværre slut nu, men så må vi nok starte i svømmehal.
Ned er kommet til Danmark

6. juni 2018 kom Auskelp Ned Kelly til København efter en meget lang flyrejse fra Australien.
Han var noget groggy efter den lange rejse og havde svært ved at falde til ro, men allerede næste dag efter en god nats søvn og lidt god mad, var han ved at være sig selv igen. Han har meget hurtigt fået tillid til mig og følger mig rundt.
Han virker til at være en super fin hund med selvtilliden i orden. Han tager det meste som det kommer og selvom damerne ikke just er lykkelige for at have fået en bror, så går det ham ikke rigtig på.
Ned er født den 19.1.2017 og har indtil nu boet på kennel Sandsprite hos Sandria Einam, som har været så sød at sælge ham til mig. Ned var for aktiv til at trives hos Sandria, hun synes, han fortjener at blive trænet og aktiveret mere end hun kan tilbyde ham.
Ned har været med på Vandelkursus her i 2018. Han har ikke gået på hold, men han har været med rundt, har mødt en masse hunde og jeg har trænet med ham selv. Vi har ikke så mange øvelser på programmet endnu, da det kniber med indkaldet, så vi træner kun i snor. Ned arbejder med lineføring, stå, sid, dæk, spring og spor, så det varer nok lige lidt, inden vi er klar til at optræde. Ned har ikke trænet meget i Australien, så vi er startet stort set fra nul.
Han synes Brownie er en lille snottøs, der skal give ham, de ting hun har, hvis det er noget han vil have. Men han har måttet lære, at hvis man gerne vil have en sød veninde at lege med, så må man også være sød ved hende. Så de to har det fint sammen nu.
Temperament
Ned er en rigtig dejlig hanhund. Han virker meget rolig, men hvis der er noget han vil, så er han lynhurtig. Han er glad for alle mennesker og han kan hoppe virkelig højt lige op i luften. Han er meget glad for at få nye veninder, mens drengekammerater ikke lige er ham.
Champion

Ned er trods sin unge alder australsk udstillings champion.
Sundhed
Ned er røntgenfotograferet i Australien med flg. resultater:
Hofter: HD - 2:3 = 5. Det oversættes til A
Albuer: AD - 0/0
21.11.2018: hjertescanning - flot hjerte uden problemer
Ned's højde er blevet målt til 49 cm ved en officiel eksteriørbeskrivelse i Sverige 25.5.2019.

Ann-Sofie Lindgren, kennel Vickulas i Sverige har taget fotos af flere af Neds familiemedlemmer på tur i Australien.Jeg har fået lov til at bruge billederne her - tak for det.   Neds far - Sandsprite ...