Månedens kelpie

Månedens kelpie er en skiftende præsentation af en Tarrawangas kelpie. Jeg synes, det kunne være lidt sjovt at følge med i, hvordan det går med hvalpene, det er jo ikke dem alle, jeg har så meget kontakt med. Jeg håber, I også vil synes, det er interessant at få lidt mere at vide om de forskellige kelpier.

Jeg blev mødt med 2 typer reaktioner fra omverdenen, da jeg meldte ud at ENDELIG skulle jeg have min australske kelpie.
Første: Hvad er det for en hund?
Anden: Er du vanvittig! En kelpie som din første hund, skal du ikke lige vide hvad du gør først?
Til alle dem der mener at en kelpie ikke er til første-gangs-hundeejere, kan jeg kun sige; I tager så meget fejl, man får simpelthen ikke en bedre makker end Fenja, både på træningspladsen, men så sandelig også i privatlivet.

Interessen for lydighedskonkurrencer har været der fra min side fra første sekund, men vi kæmper en del med at finde vores niveau, ingen tvivl om at Fenja kan det. Hendes fører hænger desværre en del i bremsen med lige at knække koden på det hundetræning 😊 Heldigvis for mig er Fenja en meget tilgivende hund. Der er ok, at der laves en del fodfejl, så må vi spole tilbage og begynde forfra igen. Så længe træningen er sjov, så er Fenja altid klar til træning, men bliver det for meget af det samme ”nørderi” så er Fenja ikke så tilgivende længere, så går der lidt for meget søvnig teenager i den. 
Målet er DcH-DM i 2022 for DcH-programmet, men der er langt vej endnu, vi skal lige finde melodien sammen når vi tager til konkurrencer. Men mon ikke vi nok skal finde den, og når målet.

Alt hundetræning skal afprøves, vi har været tilmeldt stort set alt hvad vi har kunne komme i nærheden af:
Rally var en stor personlig succes for os i 2021. Har dog valgt at holde en pause midlertidigt i 2022, for at fokusere på lydigheden.

Hoopers og Agility er også afprøvet, dog ikke med lige så stor entusiasme, så det er lagt lidt på hylden igen.

Hyrdning; vi prøver ihærdigt! Selvom jeg fatter INTET af ”sporten” så holder vi ved, for der noget utroligt smukt ved at se når en hund arbejder i deres instinkt, samt fascinerende at se ens hund arbejde med det som de fysisk er avlet til at lave. 

Hver uge laver vi hundefitness, samt hundesvømning godt hver 2. uge – Her er det nok mere min personlige nysgerrighed for hundens overall fysiologi der er drivkraften her. Mere end Fenjas iver for at lave armbøjninger og komme i vandet. Men som med alt andet træning, så længe det ikke bliver kedeligt, så er Fenja med på den.  

Selvom hundetræning er omdrejningspunktet for rigtig meget, skal det også nævnes hvor fantastisk Fenja er som ambassadør i det offentlige rum for racen. Der findes ingen 2-benet som hun ikke prøver at charme sig ind på. Der er rent ud sagt Kelpie-kys til alle, store som små. 😊 Det sker hver gang vi er i byen, at vi bliver stoppet, børn såvel som voksne skal lige hilse og nusse lidt med hende den lille brune ræv, ingen tvivl i at det er Fenja der nyder den opmærksomhed mest.    

Ingen tvivl Fenja er sikkert den mest forkælede hund i kongeriget Danmark, jeg gik fra at være omtalt i private kredse som en ”isdronning” til nu at være den vildeste ”curling-mor”.

Ikke 1 sekund har jeg fortrudt at jeg har fået hende. Hun har givet de største glæder, sjoveste øjeblikke, hurtigste personlig udvikling (joken er: spar penge på psykologer, KØB en kelpie 😊)  Muligvis også om mange mange år, sikkert også den største sorg. Men der er mange år til heldigvis, Fenjas og min rejse er kun lige begyndt, og vi tuller rundt og har vores egen lille fest hver dag. 

Det er ærgerligt for alle andre, men jeg har jo været den heldige vinder af, den ultimative mest fantastiske kelpie. – Tarrawangas Fenja 😊

Se Fenjas egen side