Månedens kelpie

Månedens kelpie er en skiftende præsentation af en Tarrawangas kelpie. Jeg synes, det kunne være lidt sjovt at følge med i, hvordan det går med hvalpene, det er jo ikke dem alle, jeg har så meget kontakt med. Jeg håber, I også vil synes, det er interessant at få lidt mere at vide om de forskellige kelpier.

De fleste hændelser har en første gang, således også med Dexter.
Første gang Dexter berigede verden var den 19. november 2017, da Yaqui bragte ham til verden. De første 9 uger mens Dexter var hos Annette, har han gjort en masse ting for første gang, det var vi så ikke en del af. Vi har siden oplevet en masse første gange.
Første gang vi så Dexter, var for at tage ham med os hjem til Andkær, det blev så også vores første køretur, det tog han rigtig flot.
Første gang Dexter skulle overnatte hos os, sov vi næsten i kurven med ham. De første nætter skiftedes vi til at sove på en madras ved siden af ham. Med tiden har Dexter selv fundet en mere praktisk løsning på, hvem der sover hvor.
Første gang Dexter skulle være alene hjemme over længere tid protesterede han. Vi fik nabohjælp og han er nu rigtig dygtig og tryg, når han er alene. Han ligger ved vores skohylde og passer på det alt sammen. Engang imellem tager han en sko og putter med, men der er aldrig et mærke i dem. Han er i det hele taget glad for fodtøj. Hans store fornøjelse er, hvis der er gæster, at komme med deres sko til dem. Der bliver så byttet med en foderpille. Der findes dem der synes det er en uskik, vi finder det fornøjeligt.
Første gang Dexter søgte øjenkontakt for at få sit klik og belønning, var også en god dag. Der kom mange af dem, første gang han selv bød ind med sit, dæk, stå, håndtarget osv.
Første gang Dexter duttede på apporten var også begyndelsen på en lang række af tilnærmelser til en apportering. Vi har lavet det som baglæns kædning. Dexter synes bare synet af apportbukken lægger op til fest.
Første gang vi skal holde fødselsdag med Dexter er jo lige om lidt. I det lille år han har været hos os, har vi lavet mange ting sammen. Vi har trænet rundering, feltsøg (mon det er sko-legen der gør ham så fin til det?), fremadsendelser, belønningskontrol og lavet mange andre ting. Der venter mange ting endnu, vi skal ud at prøve for første gang.

Men nu skal vi snart holde fødselsdag.....