Sidste nyt

hyrde21. april var 3 Tarrawangas kelpier til hyrdetræning. Baxi har været der en del gange og viste lidt af det, han kan med at hente en fåreflok langt væk og sådan nogle ting.
De to "små" Brownie og Ned skulle for første gang se får. Meget spændende at se, hvordan de ville reagere på det.
Jeg skulle gå med hunden i meget kort snor rundt i en mindre fold og når hunden viste interesse for fårene, skulle vi stoppe op og hver gang hunden kiggede på fårene gik jeg et skridt nærmere. Når vi kom så tæt på, at fårene begyndte at bevæge sig, så afsted efter dem hund og mig - fårene skulle blive sammen og løbe den rigtige vej - det skulle jeg styre, så hunden kunne se, hvad den skulle. Hmmm der er ikke meget hyrde i mig, men det lykkedes da til sidst at få styr på det.
Ned var på som den første og han var umiddelbart interesseret i fårene, som dog ikke var særligt imponerede over ham. Vi fik sat lidt skub i dem til sidst ved fælles hjælp. Efter en pause var Ned med på tanken om at flytte får, men han skal fortsætte på den korte distance, da han ikke var tændt nok.
Så skulle Brownie på. Vi gik ned forbi fårene og Brownie var meget usikker på, hvad det var for nogen mærkelige nogen. Nå ind i folden med os og afsted rundt i folden. Brownie var stadig usikker og havde ingen planer om at have noget med de væmmelige dyr at gøre. Men efter en del jagten rundt og opmuntring og en lille pause - så fangede hun fidusen! Hvis jeg løber efter de der dyr og evt. gør og ser farlig ud, så kommer de afsted i fuld fart - DET er sjovt!
Konklusionen er, at de begge har instinkt for hyrdning. Brownie tænder mest og har fundet ud af, at det er en sjov leg. Ned er mere rolig og skal have lidt mere tid til at forstå legen.
Vi skal helt sikkert prøve det igen. Det bliver sjovt at se, hvad de kan drive det til.