H-kuldet

H-kuldet født 16. september 2023

2. december - 11 uger gamle
Alle hvalpene er solgt - nu venter de sidste bare på at blive gamle nok til at komme afsted til udlandet.   
21. november - 9½ uge gamle
Hvalpene vokser for hver dag og de bliver mere adrætte og vilde. De leger rigtig meget og de diskuterer da også ind i mellem, hvem der er den smarteste hvalp.

 
11. november - 8 uger gamle
Skønne, skønne hvalpe 8 uger gamle. De er simpelthen så superfriske og glade og har mod på verden.
De 6 hvalpe elsker at komme på udflugt i haven, hvor de rigtig kan spæne og give den gas. Selvom de er små så kan de allerede løbe rigtig stærkt og som rigtige kelpier, så elsker de det. 

11. november - 8 uger gamle og sidste video med alle 6 hvalpe
Så blev hvalpene 8 uger og det er den sidste video med alle 6 hvalpe. Videoen starter og slutter med besøg af mennesker, som er hvalpenes absolutte yndlingsaktivitet. De leger i hvalperummet, får sig en velfortjent lur og så går vi i legerummet/julestuen i værkstedet.
Hvalpene har en fest med at lege med de to glade mennesker, Charlotte og Malene - det giver absolut mest liv i kludene, når der er besøg. 

8. november - en helt almindelig morgen

Ja sådan er en helt almindelig morgen på den lille kennel.
Hvalpene er helt sikre på, at de skal dø af sult og når de så (endelig) har fået morgenmad, så er der bare en masse energi, der skal brændes af :-)


6. november - hvalpene har fået deres navn
Hvalpene er blevet chipmærket i dag og har fået deres eget navn. De syntes allesammen, det var uhyggeligt at komme op på spisebordet, men selve chipmærkningen var de ligeglade med. 
Hailey og Heiko (de to sorte) har hele tiden haft deres eget navn, mens de 4 brune hanner har haft 4 navne, men ikke deres eget. Du kan se på billederne her, hvem der nu er hvem.

 
4. november - 7 uger gamle
Hvalpene er på tur i haven sammen med Brownie, Passja og Charlotte. De spæner og spæner og løber i alle retninger (derfor ingen video af dette) og de finder spændende ting at rode i.
Mor Brownie giver en gang mælk og en lektion i, hvad "nej" betyder.
Selv en flok kelpiehvalpe bliver trætte til sidst, så der er også indendørs hvalpehygge, hvor de er i et helt andet gear.

1. november - 6½ uge gamle

En hel dag med tørvejr, så jeg fløj ud og fik lavet hvalpenes indhegning 3 gange større og ud med dem. De var helt ellevilde og det var stort set umuligt at få dem ind igen. De her hvalpe ELSKER bare at være udenfor, så vi nyder virkelig de dage, hvor det ikke regner. Der er heldigvis en del gode halve eller hele dage selvom det er sent på året og når det bliver for koldt og vådt, så har vi jo legerum i værkstedet.

 
28. oktober - 6 uger gamle
Hvalpene bliver dygtigere og dygtigere, de kan løbe stærkt, de kan klatre og kravle i tunneler, de kan gynge og meget mere. Hvalpene har fået et indendørs legerum med dejlig halm, og alle elsker jo at lege i halm :-)
Det har været tørvejr i dag, så de har også været rigtig meget udenfor både på græsset og i hvalpegården og selvfølgelig leger de også indendørs i hvalperummet.


 
23. oktober - en solskinsdag
En enkelt dag med solskin og ikke alt for meget blæst - det kan hvalpene lide.
Tante Passja tager dem med ud i hvalpegården og for første gang kommer de ud i den nye indhegning på græsplænen. Det synes de er rigtig spændende og tante Passja viser dem, hvordan man bruger en tunnel.21. oktober - 5 uger gamle
Det går så stærkt med de hvalpe nu - de vokser og de bliver mere adrætte for hver dag der går. De elsker at være ude, men vejret er ikke rigtig på vores side i øjeblikket. Strom og blæst er ikke deres kop te, så vi har været meget indenfor de sidste dage. 
Nyd de skønne portrætter af hvalpene - 5 uger gamle - og de begynder at ligne rigtige hundehvalpe. 

Dagens gråvejr har været lidt af en udfordring for video-fotografen, men det lykkedes trods alt at samle lidt forskelligt sammen. Lidt udendørs leg, lidt stilfærdig hygge i hvalpekassen og til sidst får hvalpene en ny spændende legesag - en lille kattetunnel, som passer perfekt i størrelsen til små kelpiehvalpe.  

14. oktober - 4 uger gamle
Dagens video starter med en kollektiv skrigetur over at være lukket inde, mens gulvet vaskes.
Det hjælper dog på humøret, da der straks efter serveres mad og mor Brownie serverer lidt dessert.
Hvalpene er på opdagelse udenfor og de leger mere med hinanden og de er også blevet mere optaget af legetøj. 

11. oktober - 3½ uge gamle
Så blev hvalpene endelig store nok til at komme en tur udenfor.
De syntes det var noget farligt i starten, men så trak mor Brownie kortet - kom og få lidt mælk:
Tante Passja var ellevild over at få hvalpene ud, så hun rigtig kunne lege med dem.
 
7. oktober - 3 uger gamle
Hvalpene hygger om morgenen og så kommer tante Passja og vil også være med. Passja er virkelig sød ved hvalpene, meen hun er jo bare selv en hvalp ...
Så kommer mor Brownie til med en anden slags hygge :-)
Hvalpene er begyndt at lege rigtig meget med hinanden nu, og de hygger sig rigtig meget sammen.

5. oktober - 2½ uger gamle
Hvalpene er blevet ret gode til at gå omkring og de er kommet ud af hvalpekassen, så de rigtig kan komme rundt. de har fået en dejlige blød kurv, som vist må sige at være godkendt.
De spiser og vokser stadig som ukrudt og jeg har været nødt til at begynde at give mad ved siden af mor Brownies mælk for hun kan simpelthen ikke følge med mere.
Det er altid spændende med de første måltider, om hvalpene kan finde ud af at spise, men det er gået supernemt. Kun en enkelt af dem har haft lidt svært ved at spise selv. Det er nogel friske og fremmelige drenge, men Hailey (den enlige pige), hun forstår at spise mad. På 2 dage med ekstra mad har hun genindtaget sin position som den største af hvalpene.
Det er altid noget griseri med små hvalpe, der spiser, men de er flinke til at gøre hinanden rene :-)
 
30. september - 2 uger gamle
Nu begynder der rigtig at ske noget med hvalpene. Øjne og ører er ved at åbne sig, selvom de endnu ikke kan se eller høre. De begynder at "gå" på deres ben - ikke elegant måske, men de er godt på vej til at blive rigtig mobile.
Hvalpene har fuldt fokus på mor Brownie, så snart hun kommer op i kassen og de begynder at være vågne lidt tid, også når de ikke spiser.
Passja har for første gang fået adgang til at kigge ned i hvalpekassen og det var godt nok spændende.
Nyd den nye video og prøv at sammenligne med den fra første dag - der er sket SÅ meget på kun 2 uger.


28. september - 12 dage gamle

27. september - 11 dage gamle
Nu sker der nærmest noget nyt hver dag i hvalpekassen. Hvalpene er vågne også når de ikke spiser, de er stadig blinde og døve, men de prøver at komme på benene og de møver lidt med hinanden.
De er ikke vågne så længe ad gangen, men det skal nok komme.
Hvalpen med mørkegrønt halsbånd har fået brunt halsbånd i stedet. De to grønne var svære at se forskel på i video og på billeder.
23. september - 1 uge gamle
Her på kennelen får hvalpene halsbånd på, når de vejer 700 gram. 2 gange før, har 3 hvalpe nået denne vægt på 1 uge, men i dette kuld er alle 6 nået over 700 gram, 2 af dem er endda nået op over 800 gram.
Det er det vildeste kuld hvalpe - de er 100% fokuseret på én ting - spise!
Brownie spiser som en havnearbejder, men hun ser stadig ok ud og hun kan tilsyneladende følge med med mælk endnu. Hun er rigtig glad for sine hvalpe og ligger rigtig meget ude ved dem. Ikke altid i kassen, for hvis hun bliver opdaget, så er der straks en eller flere hvalpe der finder frem til mælkekilderne.


19. september - 3 dage gamle
Hvalpene spiser og spiser og de tager vildt meget på. De har åbenbart besluttet sig til, at de skal blive store og tykke så hurtigt som muligt :-) Brownie har det godt, hun kan følge med at levere de mængder mælk, som hvalpene kræver.

Det hele går bedre og bedre for hver dag og det er fornøjelse at sidde ved hvalpekassen og hygge med alle hundene.17. september - 1 dage gamle


16. september: 6 hvalpe født
Efter en meget lang opblokningsfase fødte Brownie 6 hvalpe på 4 timer lørdag den 16. september.
H-kuldet er nu officielt 5 hanner og 1 tæve.
Hvalpene er rigtig store fra fødslen og de var alle i fuld gang med det samme. En nyfødt hvalp skal kun have ét mål - at finde en pat og spise. Og det levede alle 6 hvalpe op til i allerhøjeste grad.
Det er nogle af de mest livskraftige hvalpe, jeg har set. Alle hvalpe var klar til livet og skulle bare i gang med at die deres mor med det samme. Flere af dem sprællede og vred sig i fosterhinderne for at komme ud.
Efter 5 super friske hanner og en lidt længere pause kom der til sidst en enkelt tæve hvalp – og hun var mindst lige så frisk som hannerne.14. september - 2 dage før fødslen
brownie dag59
31. august
Nu er der omkring 2½ uge til forventet fødsel og Brownie er blevet lidt massiv omkring maven. 
Hun er frisk og glad og spiser godt, så alt er godt.
brownie 46dage 1   

17. august
Brownie er blevet scannet og dyrlægen kunne se 5, måske 6 hvalpe, så nu er den god nok :-)
Det bliver spændende 4 uger frem til fødslen.
 
17. juli
Så er Brownie blevet insemineret med frostsæd fra Didaktic's Ray Ban.
Alt gik som det skulle, så nu er det bare at krydse fingre for, at der er lavet en lille flok kelpier - klar til at se verden midt i september.

Juli
Brownie er gået i løbetid her i starten af juli måned, så om alt går vel, så skulle der gerne blive født et kuld skønne kelpiehvalpe midt i september.

brownie  didaktics ray ban 0

Mor bliver Outbacklightnings Beasty Brownie.
Brownie er en meget hurtig kelpie, både hurtige ben og hurtig i hovedet. Hun kan godt være noget sensitiv, men har efterhånden lært at tage tingene som de kommer.
Brownie gik i DcH's A-klasse i 2022 og er rykket op i Eliteklassen pr. 2023.
Brownie er Dansk udstillingschampion.
Brownie er mor til Tarrawangas G-kuld fra april 2021. Se G-kuldets side her
Se Brownies side her

Far til kuldet bliver Didaktic's Ray Ban, en skøn sort hanhund på 4 år, som bor i Tampere i Finland.
Ray Ban eller Teukka, som er hans kaldenavn er en glad og frisk hund, meget glad for at træne og meget arbejdsvillig og hurtig.
Teukka træner og konkurrerer først og fremmest i agility.
Teukka er finsk udstillingschampion.
Teukka har et kuld hvalpe i Finland fra december 2022.
Se meget mere om Teukka her eller via linket nederst på siden.

stambog hkuldet