G-kuldet

G-kuldet født 14. april 2021

tarrawangas gkuld 8uger
14. april 2022 - G-kuldet er blevet 1 år gamle
Det lykkedes at få samlet foto og en lille historie om alle 8 hvalpe, så her er status for en flok skønne kelpier på deres 1 års fødselsdag.
tarrawangas gaia 1aar  tarrawangas gambler 1aar  tarrawangas gamgee 1aar  tarrawangas gandhi 1aar  tarrawangas gavin 1aar  tarrawangas gibbs 1aar  tarrawangas gloomie 1aar  tarrawangas greyson 1aar
Gaia

Gaia er en glad og arbejdsivrig kelpie på 15 kg. Hun elsker at træne, løbe stærkt og lege med vores anden kelpie Cassie. Gaia er ikke fan af andre hunde, det er i orden, de er der, bare de ikke kommer for tæt på. Dette gælder dog ikke brormand Gandhi, det er hyggeligt at han bor tæt på.
Men der ikke noget, der slår en god gang træning, hun elsker at arbejde og det skal helst foregå med 120 i timen. Det er lige meget hvad hun skal lave, bare hun skal arbejde. I vinters startede hun til Nose Work sammen med Cassie og Gandhi, det var også et hit og hurtigt kom vi over på kun at træne med duften lavendel. Når vi så er færdig med at løbe stærkt, træne og lege med Cassie, er det blevet tid til at nusse. Gaia elsker at ligge tæt og blive nusset.
4 måneder gammel prøvede hun, at hyrde første gang. Gaia var ikke i tvivl om hvad hun skulle. Det var fedt at se hende sammen med fårene. Vi har været afsted en gang siden og hendes lyst til at hyrde er ikke blevet mindre. Gaia er nødt til at være i snor, når vi går forbi naboens får, ellers prøver hun at komme ind til dem.
Gambler / Loui
Loui er en superfrisk lille fyr, som stadig har fuld fart på. Han træner også mange forskellige ting og alt med stor glæde og mod på livet.

Han stortrives med sine 2 store ”brødre” som stadig betragter ham som ”den lille”.
Loui træner agility og hoopers – fuld fart på det hele, men han skal lidt i gang med noget lydighedstræning, så han også kan lære at være lidt i ro.
Loui har haft et blodøre, så det ene øre er blevet lidt blødt.
Gamgee
Gamgees første år har været fuldt af eventyr, leg og knus. Han er den bedste makker for friluftselskere som os. Han er venlig overfor alle, han vil gerne lege og han er meget tillidsfuld, så vi kan have ham med alle steder og han følger os uden tøven. Vi har haft ham med på camping, kanotur, sejltur, vandretur – og vi planlægger at tage ham med på løbe- og cykelture, når han bliver ældre.

Han kan også slappe helt af, når vi er indenfor og så er han det største krammedyr. Vi har aldrig mødt en hund, som er så glad for at sove længe om morgenen.
Selvfølgelig er han også superenergisk og behøver træning. Vi har gået på hvalpe- og unghundehold i DKK hver uge og vi planlægger at fortsætte træningen med hoopers/agility og også noget lydighed. Ikke til konkurrence men for at holde ham underholdt og stimuleret. Han er meget glad for godbidder, så det hjælper rigtig meget. Han vil gøre alt for en godbid!
Når vi først har hans opmærksomhed, så er han superfokuseret og er altid parat til at lære nye tricks.
Han blev nummer 1 på sit hold i begge de venskabskonkurrencer vi har været til i forbindelse med hans træning. Da han er vores første hund, er vi stadig i gang med at lære selv og vi er meget stolte af ham!
Man siger, kelpier er de bedste hunde og vi kan kun være enige. Vi kan næsten ikke vente på mange flere eventyr med denne skønne, kærlige lille brune fyr 😊
Gandhi
Gandhi er min første kelpie og vi er ved at finde hinanden. Vi træner mod DcH-programmet, hvor han skal starte i B-klassen.

Vi har i starten trænet mest spor og en del nosework (for sjov). Vi har da også efterhånden trænet en del felt og rundering og lydigheden er godt på vej. Indlæringen har mest været som en form for leg indtil nu.
Han har dog lidt svært ved at koncentrere sig, når vi kommer på fremmed grund, så skal der snuses og pisses. Der sker hele tiden fremskridt, så vi er stadig fortrøstningsfulde.
Gandhi er nysgerrig og godmodig, han giver anledning til mange smil og vi elsker ham (for det meste) 😊  
Gavin
Puhaaa sikke et år går hurtigt.
Gavin er den mest fantastiske skønne dreng 😊
Han er det roligste væsen hjemme og på når vi træner.
Jeg kan godt lide at lave flere forskellige ting med mine hunde, da det for mig styrker samarbejdet.
Så vi træner i DcH Holbæk - lydighed. Og så er vi også startet på lette trails (mantrailing) hvor gø når han finder personen er favorittingen og det er han lidt for god til, specielt efter vi er nået alderen med hormonforstyrrelser 😅
Ja hormonforstyrrelser, dem slås vi lidt med i øjeblikket, da koncentrationen ikke er helt god, når der er mange forstyrrelser 🤯 Så det er fast arbejde, men jeg ved jo heldigvis at vi nok skal komme på den anden side, når det er overstået.
Udover det leger vi også ind imellem lidt agility. Det syntes han virkelig er sjovt og han er også god til det. i juni måned skal vi op og have taget HD/AD Billeder, det bliver så spændende at se resultatet 😊
Gibbs
Det går godt med at gå på hold med Gibbs og mig.

Morten har dog stadig sine udfordringer.
Vi træner mandag og onsdag og efterhånden er det blevet sådan at jeg ikke har fat i snoren når vi er afsted. Snart tager jeg den helt af ham.
Gibbs er helt klart teenager og jeg tænker nogle gange, at hjernen er helt overophedet. Men han er en dejlig hund og han er MIN hund 😊
Gloomie

Gloomie er helt og aldeles vild med at løbe hurtigt. Hun er også virkelig glad for at lære nye ting og er klart mere lærenem end hendes ejer. Heldigvis er hun også lidt af en sofa-kartoffel, der elsker at putte med hvem end i familien der gider :-)
Hun er lidt svær at få til at sidde stille, for hun vil så gerne kramme når jeg sætter mig på hug for at tage billeder.
Greyson
Greyson er en lidt alvorlig ung mand, men han elsker også at have det sjovt.
Han tænker sig om, inden han gør ting.

Det føles allerede som om han har været hos os altid. Det føles som om vi nu er begyndt at tale samme sprog, vi forstår hinanden.
Han elsker at lege med sine ældre brødre og løb er det sjoveste en kelpie kan lave, som i ved. Greyson er den første, der står op om morgenen og er klar til nye eventyr.
Vi har gennemgået hvalpe kursus og nosework kursus for begyndere. Agility er også på listen over ting, vi gerne vil prøve i fremtiden. Han har prøvet en lille smule.

Vi vil også gerne prøve med hyrdning, da han helt klart har talent for det.
Greyson er en kærlig ung mand, der gør vores liv en hel del sjovere 😊

18. juni 2021
De to drenge Gavin & Greyson har haft en dejlig uge. De er rigtig gode venner og de enes rigtig godt. 
Vi har været ude og gå tur og været på en lille tur i byen. Jeg har haft dem med ude at køre, så Greyson kunne vænne sig til sin flykasse.
Gavin bliver hentet først og han tager glad afsted. Jeg er knap så glad for at sende Greyson afsted. Han skal sidde helt alene i sin flykasse i fragtrummet i flyveren til Finland. Jeg synes, det er lidt barsk for sådan enlille fyr, men han tog det hele i stiv arm. Lufthavn, flykasse, flyvetur og mødet med sin nye "mor". Det var en god besked at få.
 
Så er der "kun" oprydningen tilbage og der er nok at tage fat på!11. juni
Så er det tid for Gamgee og Gloomie at flytte hjemmefra og igen fik jeg kun gode meldinger både om køreturen og starten i de nye hjem. Det er så dejligt, når de små klarer sig godt i deres nye omgivelser.
De to sidste Greyson og Gavin må vente en uge mere, før de kan komme afsted.
De er meget stille resten af dagen, men næste morgen har de vænnet sig til den nye situation. 
9. juni - 8 uger gamle
Hvalpene har været alene hjemme i 3 timer og er nu fulde af energi. De leger i hvalpegården, de har gæster og de er på tur i haven med mor Brownie. Formiddagen sluttes med et lille godbidssøg i græsset for at få pulsen lidt ned.
Og så begynder de at rejse. I dag rejser Ghandi og Gaia til Jylland og Gibbs og Gambler skal bo på Sjælland. Så er der 4 tilbage og der bliver meget stille. Selvom de ret hurtigt kommer til sig selv, så er larm og løben mindre end det halve.
Alle 4 hvalpe melder tilbage, at køreturen er gået godt og de har indtaget deres nye hjem.


 

5-6. juni - 7½ uge gamle
En rigtig aktiv weekend for hvalpene. Vi startede lørdag morgen med den store kasse med bolde i og godbidder spredt i bunden. Det var helt nyt for dem, men de tog det til sig med det samme. De er ret uimponerede over usikre underlag, så det var bare op i bunken.
De har haft flere hold gæster, de har hygget og leget med dem og ind i mellem har de måttet give sig og sove, selvom det er lidt kedeligt.
Tante Lene havde små okseben med til dem. Det skulle de lige se på, før de tog det til sig. Men da de først havde fået smagt på varerne - så var der ingen tvivl - ja vi er små rovdyr :-)
Søndag morgen var jeg i Brugsen efter morgenbrød og "kom til" at købe 2 små latex pibedyr med hjem. Hold da op det var en succes. De har bare leget med de nye dyr i lang tid og de har skiftedes til at være den med dyr.


4. juni - til dyrlæge
Hvalpene var til dyrlæge. De blev chippet, vaccineret og gennemgået fra top til tå. Dyrlægen havde sit hyr med at holde styr på den enkelte hvalp og jeg for rundt og tørrede tis op og fjernede hvalpe fra ledninger og prøvede at få dem til at opføre sig ordentligt. I dette kaos stod en sød veterinærsygeplejerske og skrev sundhedsbøger og holdt styr på papirer og hvem der var hvem.
Sidste mand var Gibbs (brunt halsbånd) og han var blevet så træt af at lave ballade, så han sov sig igennem det hele.
 

2. juni - 7 uger gamle
Hvalpene er blevet 7 uger gamle, de er så store nu og dygtige. De leger med hinanden, de forfølger deres mor, til hun giver dem mælk. Alle spiser godt, hanhundene skovler deres mad ned, mens pigerne forsøger at spise pænt - det kan godt være svært, når drengene vil spise med.  
Indhegningen på græsplænen er lavet en del større og hvalpene har fået en luftmadras så de kan styrke deres balance. Mor Brownie synes sådan en madras er oplagt til lidt hygge.
Det er endelig blevet rigtig fint og lunt forårsvejr, noget som hvalpene nyder. De nyder det faktisk så meget, så de ikke mere vil være indendørs. De lægger sig til at sove alle mulige steder udenfor.
Denne gang er der 2 videoer - en med forskellige klip og en uklippet hygge med mor Brownie på luftmadrassen.
UZTlQdVqNpo
  
 
26. maj - 6 uger gamle
Øv en dum regnvejrsdag. Hvalpene er normalt rigtig glade for at være udenfor og lege, men det var ikke særlig sjovt i dag. Alting har været vådt selvom det ikke har regnet hele tiden.
Hvalpene har været glade for at være indendørs i hvalperummet, hvor de har givet den gas - lige indtil de faldt i søvn

tarrawangas gkuld gloomie gaia

Gloomie og Gaia har søgt op på bænken, så de ikke får så kolde fødder i det våde vejr.
De har fået de fineste flyveører ligesom de fleste af deres søskende.
Så kom hvalpene på græs
Endelig kom der nogle gode dage med tørvejr, så hvalpene kunne komme ud i den nye indhegning på græsplænen. Efter en smule tøven strøg de ud på græsset, ud til mor, som også syntes det var fantastisk med mere plads.
Det går rigtig fint med ørerne, den lyseblå har fået begge ører helt op og der findes forskellige variationer af flyveører i flokken.


Portrætter 5 uger gamle
Skønne portrætter af alle hvalpene. De er blevet så store og har efterhånden også fået deres eget udtryk.
 

19. maj - 5 uger gamle
Nu er hvalpene blevet 5 uger gamle og de er blevet hurtige. Man skal virkelig passe på, når man går rundt, for de er alle vegne.
Mor Brownie har ind i mellem lidt svært ved at styre dem, så hun tager en time-out med en dragt på.
Hvalpene er SÅ glade for at lege udenfor og i dag har de fået udvidet hvalpegården og fået nye legeredskaber. De leger med hinanden og med legetøjet og de har besøg af tante Charlotte. Så det har været en god dag i hvalpegården :-)

16. maj 4½ uger gamle
Huhej hvor det går - hvalpene udvikler sig nærmest fra dag til dag. Nu er de bare de største "udenfor-hunde" de elsker det og de er ude, når vejret tillader det.
Brownie er blevet bedre til at styre de små banditter, men de VIL bare have mælk, så det er ikke altid nemt for hende.
 

12. maj - 4 uger gamle
Nu er hvalpene begyndt at komme udenfor. Det syntes de var noget mærkeligt noget til at starte med, men allerede anden dag med åben havedør var de klar til at se nærmere på det nye.
De er også begyndt at bruge toiletkassen med træpiller i. Ikke meget, men nogle stykker har forstået, hvad den skal bruges til (udover til leg). Men det kan være svært at få det hele koordineret, så ind i mellem er der en, der får sat sig med rumpen ud over kanten. Meningen er god nok, men resultatet måske lidt mangelfuldt :-)
Hvalpene får mad ved siden af mors mælk og de har lært at spise selv. De vil gerne have maden, men allerhelst vil de have mælk fra mor Brownie.
Hvalpene kender min stemme nu og de kommer meget gerne hen og søger kontakt, når de opdager mig. Og de er så supersøde, når de flokkes om en og bare vil kramme og hygge.
http://www.youtube.com/watch?v=lzPRIKzrbeY&t=21s

   
8. maj - 3 ½ uge gamle

5. maj - 3 uger gamle
Der er gang i den nu, når hvalpene dier deres mor. Når alle har spist er der hygge sammen med mor.
Hvalpene er begyndt at lege både med legetøj og med hinanden.
De er også begyndt at få lidt foder ved siden af, så stakkels Brownie ikke bliver helt afpillet. Det er godt nok noget griseri med hvalpe, der har mad over alt, men de er helt med på, at prøve noget nyt.1. maj - 2½ uge gamle
Hvalpene er begyndt at komme ud af kassen på et mindre område. De er ved at være klar til at opleve noget mere - og det hjælper selvfølgelig, at mor ligger klar uden for kassen :-) De ligger på en wetbed udenfor kassen og får en tår mælk og så begynder de ellers at udforske hvalperummet.  
 

28. april - 2 uger gamle
Så er de små G'er blevet 2 uger gamle.
Det går så stærkt med deres udvikling - nu kan de næsten "gå" og deres øjne er begyndt at åbne sig.
De kan ikke se eller høre endnu, men de ved når deres mor går op i kassen. De kan mærke vibrationen og ikke mindst kører deres små næser, når der er mælk i nærheden.
Mor Brownie er endelig sluppet af med sine efterveer, så nu kan hun koncentrere sig helt om sine hvalpe. Hun er bare så glad for alle sine små og hun er rigtig god til at tage sig af dem.


21. april - 1 uge gamle
Så er der video :-)

19. april - 5 dage gamle
Hvalpene spiser og spiser og de har allerede taget godt på. Det er helt utroligt, hvor meget de kan i forhold til, da de blev født for bare 5 dage siden.
Brownie klarer det hele fantastisk, hun har masser af mælk til de små og heldigvis også en god appetit.
5dage 

15. april - hvalpene kan allerede en masse på deres anden dag i livet
Brownie har været hos hvalpene hele dagen og de har spist og spist og sovet en smule. De er alle fuldstændig fokuserede på at finde en babs i samme øjeblik, som de bliver vækket. De er dejligt livskraftige allesammen.
Brownie er allerede ved at have fundet sig til rette i opgaven som mor, omend hun nogle gange virker lidt overvældet over hvalpenes energi, når de kaster sig over hende.
Far Ned kan få lov til at være i hvalperummet, hvis han lister ind og forholder sig helt stille. Men hvis mor skal have mad, så gør han klogt i at holde sig væk.
    

14. april - hvalpene fødes
5 timer fra kl 12-17 så var de 8 hvalpe født. Maria og Bonnie nåede kun lige frem inden det gik løs med fødslen, og det var helt mærkeligt at sidde der en almindelig eftermiddag og så var det hele overstået inden spisetid.
Jeg tror nu ikke, at Brownie syntes det var hurtigt og nemt. Det er hendes første kuld og hun var kæmpestor og kunne næsten intet spise de sidste dage. Vand i benene
havde hun også fået, så hun var godt træt af det hele. Og pludselig kom der en mærkelig lille tingest, som hun var nødt til at tage sig af. Hun tog sig af hvalpen, fik den slikket nogenlunde ren og så var hun nødt til at spise moderkagen. Hun var nærmest helt grøn i hovedet og man kunne se den køre op og ned, mens hun kæmpede med det. Det lykkedes mig at få fat i halvdelen, så hun klarede det lige. Det lyder ret ulækkert, men det er med til at stimulere veer og mælkedannelse, så det er ret vigtigt. Og her tager instinkterne over, Brownie vidste bare, at den skulle hun spise.
Det gik bedre og bedre med det hele for hver hvalp, der kom og efter en 4-5 stykker tog hun det rimelig roligt og lå stille mens de små diede.
 

9. april - 1 uge tilbage
Brownie e1 uge tilr ved at være godt træt af det hele nu. Men det har dog været værre, hun har ikke kunnet spise i 2-3 dage og jeg var ved at være godt bekymret. Nu går det heldigvis meget bedre, både med appetitten og humøret.
Jeg er godt i gang med at gøre klar i hvalperummet, vaskemaskinen kører med wetbeds og små håndklæder.
Yaqui strøg lige op i hvalpekassen, da den var redt op, men Brownie synes det er noget mærkeligt noget at stille op.
1 ugetil
 

Brownie har fået en rigtig flodhestekrop og hun er ikke rigtig tilfreds med det 

27. marts - 3 uger tilbage
Brownie har taget omkring 2 kg på og med en større omrokering af hendes krop, ser hun nu tydeligt drægtig ud.
Hun er ved godt mod og har fået sin appetit tilbage.
Jeg er så småt gået i gang med forberedelserne - der skal jo gerne være styr på det hele :-)
normal mave  
dag43 2

 

 22. marts
Nu er der ingen tvivl mere - Brownie er drægtig :-)
Hun har taget 2 kilo på og er vokset med adskillige centimeter rundt om maven:
Han har haft en lang uge med kvalme, men nu er hun begyndt at spise godt igen.
Det er først nu, at hvalpene begynder at vokse, så der kommer til at ske rigtig meget her de sidste 4 uger - uh det bliver spændende :-)  

12.-13. februar 2021

Brownie har bare trukket den med at blive højløbsk - måske på grund af kulden - hvad ved jeg. Men nu er det sket. Ned og Brownie har parret flere gange, så nu forventer jeg en dejlig flok små kelpier en gang sidst i uge 15 :-)
Det fryser 10-12 grader her, men det stopper ikke en rigtig avlshan som Ned, så jeg skal love for, at han holder sig til. Brownie ser noget anstrengt ud i ansigtet ind i mellem, men han er ved hendes side hele tiden alligevel.


   
tarrawangas gkuld ned brownie tarrawangas gkuld ned brownie januar2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu sker der noget - Brownie i løbetid 4 uger før forventet
29. januar gik Brownie i løbetid, så nu begynder der at ske noget.
Om alt går vel, så forventer jeg fødsel uge 14/15 og hvalpene bliver 8 uger i uge 23. 
Brownie er i super humør og Ned tager det helt roligt - han plejer at have fukdstændig styr på, hvornår han skal holde sig til. Og der er stadig en uges tid til.
Uuh det bliver spændende :-) 

G-kuldet