Eicko / Bjørn

Eicko / Bjørn bor hos Ditte Pedersen og hendes familie i Roskilde

tarrawangas eicko f
Eicko/Bjørn 1 år
Tiden er fløjet afsted; Bjørn fylder 1 år i overmorgen, og det betyder jo at vi har haft ham i 10 måneder! Men det har så sandelig også været en begivenhedsrig tid, som vi har nydt i fulde drag.
Med sit snart ene år har Bjørn masser af personlighed. Der sker meget med ham i øjeblikket. Han er et rigtig dejligt familiemedlem og ven for mig, som tilbringer meget tid sammen med ham hver dag på ture og med hyrdetræning.
Vi har ikke små børn i huset, men han passer på dem når vi har besøg, og går lige bag ved dem når vi går tur.
Han har igennem nogen tid været meget opmærksom, når vi møder andre hunde i snor og skal have støtte; i andre situationer leger han og nyder til fulde alle andre hundes selskab og kontakt og har mange gode legekammerater.
Bjørn er (ikke overraskende) fuld af energi og elsker at sprinte. Han benytter enhver  mulighed for at tage sig en spurterunde og elsker når andre hunde vil lege løbeleg og helst løbe efter ham.
Det går rigtig godt med vores hyrdetræning. Bjørn har fundet ud af at det ikke gælder om at have fart på hele tiden, og jeg bliver også selv bedre til at forstå hvad det drejer sig om, så vi kan hjælpe hinanden. Vi træner i øjeblikket med fårene en til to gange om ugen.
8 måneder - 31.marts 2020
Her går det godt, og Bjørn er i dag 8 måneder 🎂
Hver lørdag øver vi os sammen I at hyrde får.
Som man kan se på billederne, er Bjørn blevet en stor flot fyr.
16 uger gammel
Her går det rigtig godt. Bjørn er faldet godt til i familien. Han er glad og interesseret i alt hvad der foregår. Der er en god kontakt, og Bjørn er rigtig frisk på alt hvad vi går og laver af opmærksomheds-, kontakt- og miljøtræning sammen med hvalpeholdet og for os selv. Bjørn er ikke bange for noget som helst, virker det til. Han reagerer med nysgerrighed, selv når det gælder gravkøer og støvsugeren :-). Han er meget observant, så når han ser noget han synes er spændende, sætter han sig ofte ned og holder øje med det.
11 uger gammel
Det kan nok være at Bjørn er blevet interesseret i vandet i de mange søer vi har i området. Han er meget modig og ville gerne i, men jeg synes det er for koldt nu. Det tegner til at jeg får en svømmekammerat til sommer😄
Da han får meget tid til at gå med at snuse ude i efteråret, har vi i dag gået det første minispor. Det skal vi meget mere af 🐾🐾 Han er hurtig om at fange hvad opgaverne går ud på, så det er mig der skal holde tungen lige i munden og følge godt med her! 😅
10 uger gammel
Bjørn virker heldigvis til at trives og føle sig hjemme. Det betyder meget for os. Om natten sover han i “hulen” ved min seng indtil han vågner og synes det et sjovt med lidt natgnaveri. Så kommer han op i sengen og sover roligt resten af natten der. Han elsker at komme ind og sige godmorgen til de to teenagere.
Bjørn er utrolig lærenem; han kan sitte, give pote og high five og er ved at lære at dække (hvilket er svært og det er stadig ret tilfældigt når han gør det 😊). Han ved godt at der skal ske noget sjovt når jeg tager klikkeren frem. Han er meget optaget af at snuse, så han søger indimellem efter nogle godbidder når vi er ude på små ture. Han er stort set renlig efterhånden og kan om natten holde sig helt op til fire timer nu.
Bjørn er ved at blive gode venner med en stor schæfer vi kender, og er også rigtig sød og interesseret når vi møder andre hunde. De andres hjerter smelter selvfølgelig ved mødet med ham (de fleste hunde og alle hundeejere!)
9 uger gammel
Så er vores første uge med Bjørn gået, og jeg vil bare lige fortælle at han har det rigtig godt og er fantastisk sød, nysgerrig og legesyg 🥰
Han har fundet sig nogle yndlingssovesteder, virker tryg og tillidsfuld, spiser med god appetit, og vi er begyndt at kunne afkode hans tegn på at han skal ud at tisse. Du fik ellers ret mht weekendregnvejrets indflydelse på renlighedstræningen, for det var selvfølgelig ikke særlig skægt at skulle ud i storm og regn så tit, men det fandt vi en løsning på, så det blev positivt igen.
Vi er ude på mange små ture hver dag - både den ene vej som går ind i skoven og den anden vej som går ud til trafikken. Bjørn er virkelig god til at køre i bil, så han er nem at have med.


E-kuldet

Hyrdeprøve 17-18. ju...